Der findes et utal af forskellige opskrifter på spaghetti carbonara. Nogen bedre end andre, men grundstenen i de fleste af dem er bleg pasta og rigelige mængder ost og bacon. Jeg har derfor kastet mig ud i at lave en version der er en smule sundere.
Ingredienser (til 2 personer)
- 250g grovpasta
- 1 pakke bacon
- en halv courgette/squash/zucchini i tynde stave
- 30-50g fintrevet parmasanost
- 3 æggeblommer(pasteuriserede om man vil)
- 1-2 spsk. mælk
- salt
- peber
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde over med grovpastaen.
- Steg bacon, og klip/skær/hak det derefter i små stykker.
- Sauter derefter courgette stavene i en lille smule olie til de får farve.
- Bland en skål med æggeblommer, parmasan, mælk, salt og peber og rør godt rundt.
- Når pastaen er kogt, hældes vandet fra, og bacon, courgette og ægge blandingen blandes i.
- Server med friskkværnet peber på toppen!
Hvis man ønsker en mere sund udgave kan man udskifte bacon med parmaskinke.
Som bonus kan det nævnes at carbonara betyder “trækulsbrænder”(ja det gi’r ikke den vilde mening).