Haydari – tyrkisk dip

Haydari er en dip af tyrkisk oprindelse. Følgende opskrift er dog en afart deraf, eftersom at haydari traditionelt laves med yoghurt, og ikke på feta. 

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 400g hakket hvid ost i lage(eksempelvis Puck)
  • 1/2 dl hakket bredbladet persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk vand
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk chilipasta

Fremgangsmåde

  1. Skær peberfrugterne i kvarte og rens dem for indhold
  2. Smid peberfrugterne i ovnen på “grill” indtil de bliver sortplettede(se nedenstående billede)
  3. Lad de sortplettede peberfrugter køle af i en frysepose, og pil skindet af dem når de er til at røre ved. Hak dem derefter i stykker.
  4. Smid alle ingredienserne i en blender(husk at pakke blenderen rigtigt, med de våde ting nederst, så den har noget at rive i)
  5. Blend til den ønskede konsistens og server med agurke- og gulerodsstave.

Dippen har godt af at stå på køl et par timer, inden servering, så smagen bedre kan sætte sig, og samtidig tyknes dippen en smule.

haydari-2

Opskriften er frit efter Arla’s opskrift

Smid en kommentar